בעולם העבודה המשתנה והמתפתח, חשוב יותר מתמיד שעובדים יהיו מסוגלים ללמוד ולהתפתח באופן מתמיד. דפוסי חשיבה יכולים להשפיע משמעותית על היכולת הזו, כאשר דפוס חשיבה מתפתח (Growth Mindset) נחשב לעדיף על דפוס חשיבה מקובע (Fixed Mindset).
השאלות העיקריות עליהן אנו נרצה לענות הם: איך אני מתמודד עם אתגרים ואיך אני מתאושש מחוויות קשות, איך מפתחים חוסן?
מהו דפוס חשיבה?
הנתונים המדעיים מצביעים על כך שניתן לשנות אנטומית את המוח ע״י למידה ותרגול.
אנשים בעלי דפוס חשיבה מתפתח מאמינים שיכולותיהם אינן קבועות, אלא ניתנות לפיתוח והשיפור באמצעות מאמץ, תרגול וחשיפה לאתגרים. הם רואים את כישלונותיהם כחלק מהלמידה והצמיחה, ומעודדים את עצמם להתמודד עם אתגרים חדשים.
לעומתם אנשים בעלי דפוס חשיבה מקובע מאמינים שיכולותיהם מוגבלות על ידי גורמים מולדים, כגון אינטליגנציה או כישרון. הם רואים את כישלונותיהם כראיה לכך שהם אינם טובים מספיק, ומעדיפים להימנע מאתגרים חדשים.
קרול דואק בספרה ״כוחה של נחישות״ בדקה שתי קבוצות של ילדים (וגם סטודנטים) ומצאה שילדים אשר שיבחו אותם על מאמץ ודרך ולא על התוצאה הסופית מתגלים כבעלי דפוס חשיבה מתפתח ואילו ילדים אשר שובחו על התוצאה הסופית נמנעו מאתגרים גדולים יותר. המילים אותן אנו בוחרים משפיעות באופן ישיר על המוטיבציה ותפיסת העצמי.
הנטייה הטבעית שלנו היא ״לזרום״ עם ההנחות שלנו כלפי עצמנו אבל עם אימון ניתן להפוך אותו לדפוס מתפתח. כאשר אנו לומדים מיומנות חדשה ומתמודדים עם אתגרים הרשתות והעצבים במוח משתנים ומגדילים את נפחם. יש לנו את היכולת לשנות באופן פיזי את מבנה המוח שלנו ולסגל לעצמנו דפוס חשיבה מתפתח.
דפוסי חשיבה ולמידה ארגונית
אנשים בעלי דפוס חשיבה מתפתח הם בעלי מוטיבציה גבוהה יותר ללמוד ולצמוח. הם מאמינים שהם יכולים להצליח, ולכן הם מוכנים להשקיע את המאמץ הנדרש. הם בעלי נכונות גבוהה יותר להתמודד עם אתגרים חדשים. הם רואים את האתגרים כזדמנות ללמוד ולהתפתח, ולא כסיכון.
בנוסף הם בעלי נטייה גבוהה יותר לקבל משוב באופן חיובי. הם רואים את המשוב כמידע שיכול לעזור להם להשתפר, ולא כביקורתית.
דפוסי חשיבה ומחלקות פיתוח הדרכה
מחלקות פיתוח הדרכה יכולות לתרום לפיתוח דפוסי חשיבה מתפתחים בקרב עובדים במגוון דרכים, למשל:
הדגשת חשיבות הלמידה והצמיחה: בדגשת החשיבות של למידה וצמיחה אישית ומקצועית, ולהציע תכניות הדרכה מגוונות שמעודדות למידה.
שימוש בשיטות הוראה המעודדות למידה פעילה: שימוש בשיטות הוראה המעודדות למידה פעילה, כגון למידה מבוססת בעיות או למידה מבוססת פרויקט. שיטות אלו מעודדות את העובדים לחשוב באופן עצמאי ולפתח את היכולות שלהם.
יצירת תרבות של למידה: יצירת תרבות של למידה בארגון, על ידי חיזוק החשיבות של שיתוף ידע ושיתוף פעולה בין עובדים.
מצרפת עבורכם קובץ שתוכלו לגזור ולשמור (גם וירטואלית זה עובד מעולה..) עם כמה דרכים לאמץ דפוס חשיבה מתפתח, לא חייבים הכל ולא חייבים בבת אחת אבל טוב שיש מה שיגרה את המחשבה.
תוכלו להוריד אותו כאן או בלחיצה על התמונה.
זכרו, דפוסי חשיבה יכולים להשפיע משמעותית על היכולת של אנשים ללמוד ולהתפתח. מחלקות פיתוח הדרכה יכולות לתרום לפיתוח דפוסי חשיבה מתפתחים בקרב עובדים, על ידי הדגשת חשיבות הלמידה והצמיחה, שימוש בשיטות הוראה המעודדות למידה פעילה ויצירת תרבות של למידה בארגון.
Comments