top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תמיטל צבאג

שגרה וסדר

עודכן: 3 בינו׳ 2021


באחד משיטוטי באינטרנט נתקלתי במאמר של ״ברנקו וייס״ הכותרת שלו ״שבר ותיקון שגרה וסדר ככלי בסיסי בעבודה עם ילדים בסיכון״ תוכלו לקרוא אותו במלואו כאן למטה.

מתוך המאמר לקחתי כמה נושאים שבעיני מאוד חשוב שנעצור ונכיר בחשיבות שלהם עבורנו כאנשי חינוך ובהחלט עבור התלמידים שלנו שמתמודדים עם אתגר שזר להם לחלוטין.

בתור מורים מאמנים השאיפה שלנו היא להכין את התלמידים לרגע שאחרי, לצערי מערכת החינוך לא תמיד מאפשרת זאת אבל בעקבות הקורונה נוצרה לנו הזדמנות לשוחח על נושאים שלא באים לידי ביטוי ביום יום של מערכת החינוך.

התלמידים שלנו מורגלים מרגע כניסתם למערכת החינוך שהשליטה נמצאת אצל המערכת, יום לימודים מתחיל ב 8:00 יש הפסקה גדולה ב 10:00 בה חייבים/צריכים לאכול ארוחת בוקר, יש צלצול שלאחריו נכנסים לכיתה וכך חוזר חלילה. הלמידה ההיברידית מחזירה את השליטה לידיים של התלמידים שלא פעם הופכים יום ולילה בעקבות כך, ישנים עד שעות מאוחרות, והשגרה שפעם הייתה באחריות המורים הופכת להיות באחריותם, רבים מהם לא יודעים להתמודד עם זה.

גם אנחנו בתור מורים/הורים שגרת החיים שלנו הופרה ואנחנו נדרשים לגמישות מחשבתית ולשינוי ההרגלים שהיו טבועים בנו והמשימה לא פשוטה.


כדי שהתלמידים יהיו פנויים ללמידה הם זקוקים ליציבות וחוקיות מובנת והיעדרותן מעמידה את המשאבים האישיים שלהם בסיכון.

ג׳ון בולבי פסיכואנליטיקאי בריטי מדגיש את חשיבות הקשר של דמות מבוגר קבועה ומיטיבה לתחושת הביטחון וליכולת של הילד, הוא הדגיש שאותה דמות מכינה את הילד להתמודדות עם מצבים לא מוכרים ומייצרת מציאות מובנית אך גמישה במידת הצורך.


עלינו ליצור איים של קביעות בתוך מערכת שמאופיינת בחוסר בהירות (מתווים שמשתנים חדשות לבקרים) ביחרו לכם סט פעולות שאתם יכולים להתמיד בביצוע שלהם הסבירו זאת לתלמידים תכינו אותם לכך שפנינו אל תקופה הפכפכה ותלמדו אותם איך ניתן ליצור נקודות עוגן בשגרה שלהם בין אם בשגרת הלימודים או בשגרה האישית משפחתית.


מאוד אהבתי את התיאור במאמר של בית הספר כ״מחנה אימונים״ לחיים הבוגרים ומקום רך לתרגל הסתגלות בלתי נמנעת המחכה להם בעתיד.


מיצאו את המסגרת שנוחה לכם וחיזרו עליה, למשל:

  • שעה קבועה בה אתם נפגשים איתם בזום לברכת בוקר טוב

  • חלוקת הכיתה לזוגות וקביעת שעה בה חבר מתקשר לחבר

  • בשכבות הבוגרות פעילות בוקר בווטסאפ משותף

  • סבב כיתתי בו כל תלמיד מעלה שיר בוקר לקבוצה

  • כתיבה בקובץ שיתופי של בדיחות

  • צילום ארוחת הצהריים ויצירת קובץ מתכונים משותף

  • צילום של שגרת אימונים לתלמידים בוגרים ושיתוף בווטסאפ

  • אתגרים כיתתים עבור התלמידים בכיתות הנמוכות כמו ספירת כמות הבמבה בשקית או מי אוכל הכי הרבה ירקות לאורך היום

ועבורכם צרו שגרה של יום ועיקבו אחריה עם קובץ מעקב הרגלים תמצאו אותו כאן עם תלמידים בוגרים בהחלט הייתי עובדת עם הקובץ ומעודדת אותם ליצור מערכת הרגלים רחבה שתעזור להם להכניס סדר וארגון, את הפוסט המלא על טבלת מעקב ההרגלים תמצאו כאן



252 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page