top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תמיטל צבאג

לוח חזון

עודכן: 3 בינו׳ 2021


מהו לוח חזון? לשם מה הוא נועד? איך עובדים איתו עם תלמידים ומה הקשר לניסוח מטרות?


לוח חזון הינו לוח וירטואלי או פיזי בו אני כותבת או מצרפת אליו תמונות, צבעים וכל העולה על רוחי. ישנן שתי גישות שאני דוגלת בהן ומתאימה אותן לקבוצה שאני עומדת מולה.

  1. לוח אינטואיטיבי, הכוונה היא להגיע נקיים למפגש, בלי תכנון או מחשבה מוקדמים לדפדף במגזינים שונים או לגלול ברחבי הפינטרסט או האינטרנט ולמצא מה שמדבר אלי. לוח החזון בגישה הזאת מעלה מהתת מודע שלי את הנושאים המעסיקים אותי ומציף את ההתמודדיות והשאיפות שלי למימוש בשנה הקרובה.

  2. לוח חזון מכוון מטרות, את לוח החזון הזה אני יוצרת מתוך מחשבה על סט המטרות שלי לשנה הקרובה. גם לניסוח המטרות יש תהליך סדור תוכלו למצא אותה בפוסט כאן וכאן. לוח החזון מהווה סיכום לתהליך ואת האימג׳ים, המילים והצבעים אני בוחרת מתוך מחשבה על המטרות שלי.

בין אם אתם בוחרים בדרך הראשונה ובין אם בדרך השנייה אני ממליצה שלא לוותר על הכנת לוח חזון לשנה/תקופה הקרובה.


שתי דרכים עיקריות להכנת הלוח

  1. לוח פיזי מצריך היערכות מקדימה, איסוף מגזינים עיתונים אפילו דיוור פרסומי יכול לשמש אותנו, מספריים, דבק וקרטון קשיח. אני אוהבת לפרוש את כל החומרים הזמינים לי ואפילו מוסיפה מדבקות מגוונות בריסטולים צבעוניים וכדומה ומתחילה לבחור מתוך המגוון. השיטה הזאת טובה בעיקר לתלמידים צעירים יותר (הכנתי לוח שכזה יחד עם ביתי בת ה 4 הלוח שלה היה מורכב בעיקר מקינוחים וממתקים שהיא מצאה..).

  2. לוח דיגיטלי, וכאן השמים הם הגבול, אפשר לפתוח דף בוורד או פאורפוינט ולהתחיל להוסיף אליו תמונות ומשפטים שאני מוצאת. המאגר העיקרי אליו אפנה הוא הפינטרסט תוכלו למצא בפינטרסט שלי כאן לוח המוקדש כולו ליצירת לוח חזון משם תוכלו למצא השראה לשלכם. היתרון בלוח דיגיטלי שעם הידוק המטרות שלי אני יכולה לבקר בו שוב ושוב להוסיף ולגרוע והוא מתפתח יחד איתי, הייתי ממליצה להשתמש בצורה הזאת לתלמידים בוגרים יותר.

שימושים בכיתה

יש כמה דרכים בהם אתם יכולים להשתמש בלוח החזון בכיתה.

  • לוח חזון כיתתי, איך אנחנו רוצים שהלמידה תיראה בכיתה שלנו, ערכים שאנחנו רוצים לעבוד לפיהם. במיוחד בתקופה הנוכחית שבה אן למידה של כיתה ככיתה אלא קפסולות במקרה אחד או זום באופן מלא במקרה השני חשוב לנסח חזון משותף ככיתה הדבר תורם לתחושת השייכות וניתן לאחר מכן להדפיס את הלוח אם הכנתם אותו דיגיטלי או לתלות אותו בכיתה באם הכנתם אותו באופן פיזי (אני ממליצה על בריסטול 70/50 ולהכין באופן פיזי במידת האפשר).

  • לוח חזון אישי ככלי לסובלימציה, התקופה היא תקופה מבלבלת גם לתלמידים הצעירים ובוודאי שגם לתלמידים הבוגרים, יצירה של לוח חזון עוזרת למקד את תשומת הלב במקומות עליהם יש לי השפעה ועוזרת לנכס תחושת שליטה.

  • לוח חזון מכוון מטרות, בעיקר לתלמידים בוגרים אבל לא רק, לאחר שעברנו תהליך חידוד המטרות שלי השנה אני בונה את הלוח מתוך מחשבה על המטרה שלי ומה השלבים שאני צריך לעבור בדרך אליה, לוח החזון הזה הוא שכלתני יותר ונועד לעזור לי להתמקד ולהזכיר לי את המטרה או המטרות שבחרתי עבורי השנה, לוח החזון הזה תורם לחוסן נפשי ועוזר לתלמידים למצא נקודה להיאחז בה בתרופה של חוסר שליטה.

לא משנה באיזה אופן תבחרו לייצר את לוח החזון שלכם אני ממליצה בחום לשתף את התלמידים ולהוות מודלינג לתהליך, תוכלו לספר להם מה המטרה שלכם השנה או מדוע בחרתם בתמונה כזאת או אחרת. מוזמנים לשתף אותי בתהליך יצירת לוח החזון שלכם, כך ניצור מאגר של חלומות.


שנה טובה.

852 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page